Mini-vacanta la Atra Doftana

by pvs
Sponsored links

Intr-o dimineata in care ne-am trezit fara prea multa energie, inca obositi parca de agitatia orasului, ne-am urcat in masina si am pornit aiurea pe DN cu gandul sa evadam pentru o zi – doua, dar fara sa avem o tinta anume.

Era o zi cam mohorata, ce nu prea te indemna la nimic… Am tras putin pe dreapta sa ne hotaram daca mergem inainte sau inapoi caci nicio idee nu parea castigatoare. Si, din vorba-n vorba, ne-am amintit de o locatie ce ne trezise mai demult interesul din povestile unor prieteni. ATRA – Valea Doftanei.

Stiam insa ca este foarte solicitata si rezervarile se fac probabil din timp, dar ne-am gandit ca merita un drum pana acolo macar sa vedem cum este locul si sa ne rasfatam cu preparatele din bucataria traditionala interpretate in stil international. Auzisem ca vin oameni special din Bucuresti doar pentru a lua pranzul la Atra si asta chiar ne starnise curiozitatea.

Este o locatie la indemana bucurestenilor, aflata la doar 120 Km de Bucuresti. Traseul este Bucuresti – Ploiesti – Campina – Lunca Mare – Seciuri – Barajul si apoi Lacul de acumulare Paltinu. Drumul de acces care iese din DN1 este bun pana la un punct in care incepe sa urce, apar serpentine si denivelari in asfalt. Atra Doftana nu se afla la strada principala asa ca va sfatuim sa fiti atenti la indicatoarele de pe marginea drumului in care aveti fotografia pensiunii.

Dupa un drum forestier distrus de alunecarile de pamant ce ne-a cam tocat nervii, am ajuns in sfarsit la destinatie si ne-am relaxat instant. Nu parea sa fie cum ne imaginasem, ci mult mai bine.

Pensiunea este total rupta de lume, chiar pe malul lacului Paltinu. Arata ca un fagure de miere, are la baza materiale ecologice si un consum de energie redus, fiind construita semi-ingropata. Are sala de fitness, sauna, loc de joaca si pot fi folosite gratuit caiacele si bicicletele pensiunii, ceea ce pentru noi a fost un mare plus.

Am avut noroc si am gasit o noapte de cazare, desi parca ne-am fi dorit sa stam mai mult. Dupa o experienta de fine dining in adevaratul sens al cuvantului, ne-am relaxat in zona de sezlonguri si hamace de pe malul lacului si am facut apoi o plimbare cu caiacul.

Mai jos am pus cateva poze in care am incercat sa surprindem privelistea, altfel greu de descris in cuvinte.

Pensiunea are 5 margarete si a fost premiata de 5 ori pentru arhitectura avangardista, sustenabilitatea constructiei, serviciile acordate si popularitatea de care se bucura in randul clientilor. Camerele sunt spatioase, curate, fiecare are o veranda cu vedere la lac si sezlonguri pe care va puteti savura cafeaua dimineata sau un pahar de vin seara. Singurul minus aici ar fi ca nu au frigider in camera, ceea ce ni s-a parut putin cam ciudat. 

Per total, am ramas cu o amintire foarte placuta si cu dorinta de a reveni la vara.

Sponsored links
Avantaje:
– peisajul idilic
– constructia avangardista perfect integrata in natura
– experienta culinara deosebita
– confortul oferit
– amabilitatea personalului
Dezavantaje:
– exista un singur caiac pentru plimbarea pe lac
– lipsa frigiderului in camera
– preturile un pic cam mari practicate de restaurant
– lipsa halatelor de baie
Sponsored links

Alte articole