5 atractii turistice in Milano

by pvs
Sponsored links

Milano este principalul oras din nordul Italiei si este cunoscut in principal ca fiind una din capitalele modei.  Este renumit prin casele de moda si magazinele lui cochete, in special cele din Galleria Vittorio Emanuele II, cel mai vechi shopping mall din lume.

Mai jos va prezentam 5 locuri pe care trebuie sa le vizitati in Milano:

1. Renumitul Duomo din Milano este cea mai mare atractie din oras, trebuie neaparat inclusa pe lista scurta a itinerariului. Multa lume crede ca trebuie sa platesti ca sa vizitezi Catedrala, dar nu este asa, se plateste o taxa doar daca vreti sa vedeti muzeul sau pentru accesul pe acoperis. Totusi, pentru o experienta de neuitat, merita sa urcati treptele Catedralei, privelistea este de-a dreptul fabuloasa.2. Galleria Vittorio Emanuele II se afla langa Duomo, nu trebuie sa mergi decat 2 minute pentru a ajunge la ea. Este considerat cel mai vechi shopping mall din lume si gazduieste cafenele, restaurante si magazinele celor mai cunoscute case de moda din lume. Este un loc de intalnire pentru multi localnici si turisti.

3. Parcul Sempione. Localizat in centrul orasului , se afla in spatele castelului Sforzesco. Pana in 1996 nu era foarte populat, dar primaria din Milano a decis sa investeasca in curatarea si amenajarea lui, acum devenind unul dintre cele mai vizitate parcuri din oras. Este o oaza de relaxare in contrast cu aglomeratia cotidiana din metropola italiana.

4. Canalele din Milano. Odata ajunsi acolo, veti intelege imediat de ce aceste canale sunt o sursa de inspiratie pentru multi artisti. Este unul dintre cele mai vii locuri din oras si va recomandam sa-l vizitati mai ales seara, cand apusul soarelui ii da o savoare aparte.

5. Piazza dei Mercanti este fara doar si poate unul dintre cele mai frumoase locuri din Milano. Din fericire arhitectura pietei nu a fost afectata de trecerea timpului, doar aflandu-te in acest loc parca te intorci in perioada medievala, cu ochii la Palazzo della Ragione si Casa Panigarola.

 

Sponsored links

Alte articole