Cele mai frumoase targuri de Craciun din Europa

by pvs

Iernile pe continentul nostru nu ar fi la fel fara Targurile de Craciun, care au devenit atractiile principale ale capitalelor dar si ale micilor orase europene.

Descoperiti alaturi de noi cele mai frumoase Targuri de Craciun:

1. Zagreb, Croatia (26 Noiembrie 2022 – 6 Ianuarie 2023). 

A fost votat 2 ani la rand European Best Christmas Market. Capitala Croatiei se pricepe cu siguranta la organizarea Targurilor de Craciun. In aceasta perioada croatii creeaza o atmosfera speciala ce merita descoperita si traita la fata locului, din acest motiv numarul turistilor care aleg sa-si petreaca sarbatorile aici creste de la an la an.

2. Strasbourg, Franta (21 Noiembrie – 23 Decembrie 2022).

Targul de Craciun din capitala Alsaciei este cel mai vechi din Franta, prima data tinandu-se in 1570. Cu peste 300 de stand-uri impartite in 11 zone din centrul orasului, targul atrage peste 2 milioane de vizitatori anual. Cererea este atat de mare incat turistii isi rezerva bilete de avion si de cazare cu 1 an inainte.

3. Viena, Austria (19 Noiembrie – 26 Decembrie 2022)

Viena este faimoasa pentru Targurile ei de Craciun si se numara printre preferatele noastre. Piata Rathausplatz este una dintre cele mai mari, cu peste 150 de stand-uri, unde poti gasi de la dulciuri si mancare la cadouri personalizate. Dar nu va limitati doar la aceasta piata, in tot orasul gasiti stand-uri pline cu alte surprize sau mancaruri.

4. Munchen, Germania (21 Noiembrie – 24 Decembrie 2022)

Munchen este capitala si cel mai populat oras al Bavariei. Are o varietate de piete de Craciun, cea mai cunoscuta fiind cea situata la Marienplatz langa Primaria Orasului.

5. Praga, Cehia (26 Noiembrie 2022 – 6 Ianuarie 2023)

Atmosfera unica din centrul Pragai face ca Targul de Craciun din Centrul Vechi al orasului sa fie foarte popular. Arhitectura devine parca si mai impresionanta imbracata in luminite de Craciun.

6. Budapesta, Ungaria (18 Noiembrie 2022 – 1 Ianuarie 2023)

Budapesta este unul dintre orasele noastre preferate in perioada Craciunului, recreand perfect spiritul sarbatorilor. Interesant este faptul ca in fiecare an se formeaza un juriu responsabil cu verificarea produselor de la cele 150 de stand-uri, asigurandu-se astfel ca toate produsele sunt handmade.

7. Bruxelles, Belgia (25 Noiembrie 2022 – 1 Ianuarie 2023)

Targul de Craciun de la Bruxelles este deschis in total 5 saptamani, are un brad inalt de 22 de metri, ce a fost oferit cadou din partea orasului Riga, peste 1.000 de lumini ce acopera Grand Palace si peste 220 de stand-uri pline de bunatati.

8. Manchester, Anglia (10 Noiembrie – 22 Decembrie 2022)

Targul de Craciun din Manchester este cel mai mare din Anglia si cel mai asteptat. A fost deschis prima oara in 1999 si a atras de la an la an din ce in ce mai multi vizitatori, acum anual vin 9 milioane de turisti doar in perioada sarbatorilor. Cu piete deschise in 9 locatii din oras, fii sigur ca o sa gasesti cadoul perfect de Craciun si de asemenea unul dintre cele mai bune vinuri fierte din lume.

Alte articole