Madrid

by pvs
Sponsored links

Madridul este al treilea oras ca marime din Uniunea Europeana, dupa Londra si Berlin. Este situat in centrul peninsulei Iberice si este un oras cosmopolit ce combina arhitectura moderna cu istoria de sute de ani.

Mai jos va prezentam cateva locuri pe care nu le puteti rata in Madrid:

1. Puerta del Sol. E un loc foarte placut daca vrei sa bei o cafea si sa urmaresti localnicii, acesta fiind un punct de intalnire foarte popular printre madrileni.

2. Royal Palace. Desi este resedinta oficiala a familiei Regale, aceasta nu locuieste aici, Palatul fiind folosit acum doar pentru functiile oficiale ale statului. Iar ca un mic pont, miercurea accesul in palat este gratuit.

3. Plaza Mayor. Cea mai veche dar si cea mai populara piata din oras, plina de cafenele si restaurante. Aici au avut loc lupte cu tauri, ceremonii Regale si chiar si executii.

4. Santiago Bernabeu. Daca aveti norocul sa prindeti un meci de fotbal al lui Real Madrid in perioada in care sunteti aici, duceti-va ! Este o ocazie ce nu trebuie ratata. Noi nu am mai prins bilete, dar am vizitat stadionul in ziua urmatoare si este de-a dreptul impresionant. Noua ni s-a parut ca nu se mai termina turul, atat de mare este stadionul si atat de multe lucruri sunt de descoperit: de la istoria clubului Real Madrid pana la gazonul pe care joaca Cristiano Ronaldo sau Gareth Bale.

5. Mercado de San Miguel. O piata deosebita, una dintre cele mai bogate vazute de noi pana acum, unde poti incerca din delicioasele mancaruri propuse de madrileni. Surprinzator, nu este nici foarte scumpa, avand in vedere ca este situata in centrul orasului.

Sponsored links

Alte articole