Paris

by pvs
Sponsored links

Paris este considerat unul dintre cele mai frumoase orase din lume. Supranumit Orasul Luminilor, Parisul este recunoscut pentru muzeele sale, arhitectura incredibila, catedralele vechi de sute de ani, magazinele luxoase, dar si pentru cafenelele pe care le poti gasi la fiecare colt de strada. Parisul este orasul iubirii, al artei si al modei.

Mai jos va prezentam principalele atractii:

1. Muzeul Luvru. Este unul dintre cele mai importante si vizitate muzee de istorie si arta din lume. Gazduieste peste 800 de ani de istorie si 35,000 de opere de arta, printre care Mona Lisa si Venus din Milo.

2. Catedrala Notre-Dame. Locul cel mai vizitat din Paris este cu siguranta acest monument al arhitecturii gotice franceze. Ridicarea sa a durat peste 100 de ani si a fost odinioara inima Parisului medieval. Distantele din oras catre cartierele metropolitane sunt masurate din place du Paris Notre Dame.

3. Turnul Eiffel. Este simbolul Frantei, dar nu a fost asa dintotdeauna. In 1889, cand Gustave Eiffel a construit turnul din otel, acesta nu a fost apreciat de catre parizieni, aflandu-se pe punctual de a fi daramat. Fiind unul dintre principalele atractii turistice din Franta atrage peste 5,5 milioane de vizitatori anual. Are 320 de metri inaltime, iar daca vreti sa-l vizitati ar fi bine sa cumparati biletele inainte on-line.

4. Arcul de Triumf. Unul dintre cele mai cunoscute monumente comemorative este inspirat din arthitectura romana. Daca e vreun loc in Paris care rivalizeaza cu Turnul Eiffel ca simbol al orasului, atunci acela este acest magnific monument inaugurat pe 29 iulie 1836.

5. Palatul Versailles. Chiar daca nu se afla in Paris, nu poate sa lipseasca de pe lista noastra. Palatul, ce se afla la 20 km de capitala Frantei, a fost resedinta a trei generatii de Regi, de la 1682 pana la 1789. Acum este deschis publicului ca muzeu si este un punct turistic foarte important. Versailles a fost construit cu ajutorul a peste 3000 de oameni si are 700 de camere si 1,200 de seminee.

 

Sponsored links

Alte articole