Prima data in Dubai

by pvs
Sponsored links

Dubai este o destinatie turistica de lux ce a devenit foarte populara in ultimii 5 ani.  Este un oras plin de expati, localnicii reprezentand doar 10% din populatie. Din punct de vedere al nivelului de trai, este un oras al extremelor: oamenii sunt ori foarte bogati, ori foarte saraci.

Dubai este cel mai mare oras din cele 7 emirate ale Emiratelor Arabe Unite si este situat pe coasta de sud-est a Golfului Persic, in Peninsula Arabica.

  Cateva lucruri esentiale pe care trebuie sa le stii inainte sa ajungi in Dubai:

Weekend-ul in Dubai tine de vineri pana sambata, saptamana incepand de duminica.

Lunile de iarna incep in Octombrie si se termina in Mai, cand intalnesti temperaturi rezonabile, intre 20 si 33 grade, iar in lunile de vara, din Iunie pana in Septembrie, te poti astepta si la temperaturi de 48 de grade.

Daca esti femeie, este bine sa acorzi o atentie deosebita vestimentatiei. Sunt cateva reguli musulmane ce ar trebui respectate: cand te afli in spatii publice, trebuie sa ai umerii acoperiti, iar daca porti fusta aceasta trebuie sa aiba lungimea minima deasupra genunchiului. De asemenea, ar fi bine sa aveti in valiza si cateva esarfe, deoarece sunt anumite locuri in care va trebui sa aveti parul acoperit.

In public este considerat ilegal sa te saruti. Singurele gesturi de afectiune tolerate sunt imbratisarile si tinutul de mana.

In timpul Ramadanului, chiar daca esti turist, nu ai voie sa bei sau sa mananci nimic in public, este complet interzis sa faci asta. Ar fi bine sa gasiti un loc mai ferit de ochii curiosilor, in cazul in care vreti sa va potoliti setea.  Ramadanul tine de la rasarit pana la apus.

 

Ca sa te deplasezi in Dubai cu mijloacele de transport in comun trebuie sa cumperi un card (NOL) pe care il poti alimenta de cate ori vrei si il poti achizitiona de la orice statie de metrou si de la anumite statii de autobuz.

In Dubai taxiul nu este scump, cam 1,80 lei pe km, doar ca distantele sunt destul de mari intre destinatii si se va intampla destul de rar sa dai mai putin de 50 lei pe o cursa. De exemplu, de pe aeroportul Al Maktoum, unde aterizeaza Wizz Air si FlyDubai de la noi din tara, o cursa pana in centru, este intre 100-130 lei .

Ca alternativa, se poate folosi si Uber, doar ca trebuie sa ai roaming-ul activat, deoarece se intampla foarte des ca soferii sa sune pentru confirmarea comenzii.

Daca vreti sa vizitati mai multe locatii intr-o singura zi, recomandarea noastra este sa inchiriati o masina. Din punct de vedere al costurilor este mult mai avantajos. Noi am inchiriat un Mitsubishi Colt si nu ne-a costat mai mult de 150 lei/zi. Am avut nevoie doar de permis, pasaport si un card de credit. Este foarte rentabil deoarece benzina la ei este in jur de 1,8 lei/l.

Alcoolul poate fi procurat din restaurante, baruri sau cluburi . Este interzis consumul in public. Daca vreti totusi sa cumparati in Dubai, trebuie sa stiti ca este destul de complicat, exista magazine dedicate, care vand doar alcool, dar chiar si asa, trebuie sa fii rezident si sa ai licenta pentru asta. Cea mai buna alegere ar fi sa-l achizitionati din Duty Free.

Sponsored links

Alte articole