Roma

by pvs
Sponsored links

Turisti din intreaga lume vin sa viziteze orasul etern. Cu o populatie de aproape 3 milioane de locuitori, Roma este capitala Italiei, dar si a regiunii Lazio.

Mai jos va prezentam cateva din cele mai interesante locuri din Roma:

1. Fontana di Trevi. Una din cele mai faimoase fantani din lume, terminata in 1762, este o destinatie turistica foarte populara. Legenda spune ca cine arunca o moneda in fantana se va intoarce la Roma. Zilnic se strang 3,000 euro, pe care municipalitatea ii foloseste pentru a hrani oamenii saraci.

2. Colosseumul. Si aici este o legenda. Se spune ca daca Colloseumul va cadea, Roma va cadea si odata cu Roma restul lumii va cadea. Construit pentru a gazdui 50,000 de oameni, aici gladiatorii erau pusi sa se lupte cu sclavi spre deliciul publicului.

3. Vatican. Multi turisti care vin la Roma, vin special sa vada Vaticanul, poate chiar sa-l vada si pe Papa. Chiar daca se afla in Roma, Vaticanul este un stat suveran si se intinde pe o suprafata de jumatate de kilometru patrat. De asemenea, odata ajunsi aici nu trebuie sa ratati Bazilica Sf. Petru, unde puteti gasi Pieta lui Michelangelo, o sculptura incredibil de frumoasa si in acelasi timp trista.

4. Panteonul. Templul zeilor din Roma este surprinzator intact si in zilele noastre, tinand cont ca a fost construit in anul 27 I.C. Este cea mai importanta cladire veche din lume cu acoperisul original intact. In interiorul Panteonului gasim picturi, altare si sculpturi. Este si in zilele noastre o Biserica activa si un loc foarte popular unde tinerii si nu numai isi unesc destinele pe veci.

5. Piazza Navona. Daca doriti o dupa-amiaza linistita, puteti veni oricand aici, piata fiind plina cu restaurante si cafenele in aer liber. Fantanile principale sunt deja celebre, aici filmandu-se scenele din “Ingeri si Demoni”, ecranizarea cartii lui Dan Brown, ce l-a avut in rol principal pe Tom Hanks.

Sponsored links

Alte articole